В последния ден на 48-ото Народно събрание Кремена Кунева, Елисавета Белобрадова,

...
В последния ден на 48-ото Народно събрание Кремена Кунева, Елисавета Белобрадова,
Коментари Харесай

Петима депутати от ДБ пратиха сигнал до СЕМ да разследва Волгин - Медии

В последния ден на 48-ото Народно заседание Кремена Кунева, Елисавета Белобрадова, Йордан Иванов, Димитър Найденов и Иван Белчев от " Демократична България " изпратиха сигнал до Съвета за електронни медии с гледище да създадат инспекция на държанието на радиоводещия Петър Волгин и на наличието на предаването " Политически НЕкоректно " по БНР. 

На 1 февруари Волгин написа във Facebook следния текст: " Достатъчно е да погледаш единствено десетина минути някой нагъл и неумен паралия като Хампарцумян, с цел да схванеш за какво е трябвало да има Народен съд. "

Според депутатите от " Демократична България " (ДБ) Волгин не просто показва поддръжка и удивление от комунистическия режим в България и режима на Путин в Русия, " само че и очевидно съжалява, че така наречен Народен съд не може да се разправи с някои наши съвременници ". В жалбата си от Демократична България припомнят на Съвета за електронни медии (СЕМ), че комунистическият режим и решенията на Народния съд са оповестени за незаконни със закон и че Европейският парламент е оповестил Русия за страна, спонсорираща тероризма. 

" Твърдим, че посредством подбора на посетители в предаването си и възползвайки се от ефира на социална медия, Петър Волгин прави агитация в интерес на незаконни режими и осъществявани от тях гнет и убийства на почтени хора, а това е нарушаване както на закона, по този начин и на Етичния кодекс на българските медии, както вярно означават публицистите, спазващи моралните и етични правила на специалността ", пишат от Демократична България. 

Същевременно журналистката Веселина Седларска разяснява вчерашното присъединяване на водача на " Възраждане " Костадин Костадинов в делничното предаване на БНР 12+3 с водещ Петър Волгин:

" Двайсетина пъти Костадинов вместо " Демократична България " сподели - Доносническа България. Домакинът Волгин съучастнически мълчеше. Няма да загатна думата медия, нито национално радио. Такова държание от страна и на двамата няма нищо общо с медиите, а с повсеместния недостиг на нормално човешко достолепие. "

Няколко часа по-късно Волгин е дал отговор задочно на обвиненията в обществената мрежа:

" Доносническа България " доста желаят да забранят всяко мнение, което се разграничава от тяхното, без значение къде е изказано - в малките екрани, по радиостанции, във вестници, в уеб сайтове. Е, до момента в който те се мъчат с тези, отречени от историята и обречени на неуспех старания, ние ще продължим да си приказваме свободно. И тук, и по радиото, и в Телеграм. "

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР